Herontwerp Kloosterreizen

De opdracht was om een bestaande website te kiezen en deze volledig te herontwerpen.


Prototype

Bekijk hier het prototype


Proces

Ik ben begonnen met het uitzoeken van een site. Toevallig hadden mijn ouders net bij Kloosterreizen een vakantie geboekt en nam ik op hun site een kijkje. Wat ik tegenkwam was een verouderde site die niet met zijn tijd meegegaan is. Uiteindelijk heel zonde, want de recensies van het reisbureau zijn erg goed.


me
me

(Screenshots van het huidige ontwerp van Kloosterreizen, bron: https://www.kloosterreizen.nl/)

Uitbouwen

Ik ben begonnen met het opdoen van inspiratie. Hiervoor heb ik de websites van vele, grote, reisbureaus bezocht en geanalyseerd. De twee favorieten waren toch wel Airbnb en Sunweb. Om te beginnen maken beide websites veel gebruik van visuals. De gebruiker komt hierdoor meteen in een vakantiestemming. Daarnaast is de indeling erg overzichtelijk, de gebruiker kan makkelijk vinden wat hij nodig heeft. Daarnaast voldoen zij allebei aan alle regels van Ben Shneiderman en aan de heuristieken van Jakob Nielsen. Deze websites zijn een grote inspiratiebron voor mij geweest.


me
me

Sreenshots van Sunweb en Airbnb. Bronnen: https://www.airbnb.nl/ -- https://www.sunweb.nl/vakantie

Ik vond het belangrijk dat de site wat kon aanbieden, wat ik niet bij Sunweb of Airnbnb kon vinden. Bij het herontwerp zijn er To Do lijsten. Voor elk land zijn er specifieke to do's. Wanneer de gebruiker inlogt ziet hij deze lijst en kan hij zien of hij goed voorbereid is op zijn vakantie. Verder is er een aftel klok. Deze telt af tot wanneer de gebruiker op vakantie gaat.

me
me

Eindresultaat

In de onderstaande afbeeldingen is een deel van het eindresultaat te zien. Ik heb gekozen om de kleuren van het logo van Kloosterreizen te behouden. Verder heb ik veel visuals toegevoegd zodat de gebruiker meteen in de vakantiestemming komt. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van een taartstructuur, en heb ik de footer aangepast. Er staat nog steeds veel informatie in, maar er zit nu een structuur in zodat het overzichtelijk blijft.


me
me

me
me